Om Slättängs Kennel

 

 

bild-402.jpg

   

Detta är Slättäng.

Här startade min mor Carin Slättne uppfödning av Lakelandterrier 1937  och antog 1938  kennelnamnet 'av Slättäng', som senare ändrades till 'Slättängs  Kennel'. 

Hon födde under åren upp en massa fina och trevliga Lakelandterrier och gjorde ett flertal värdefulla och framgångsrika  importer från England för att öka och förbättra avelsurvalet. Under sina många aktiva år vann hennes hundar ett flertal BIG- och BIS- titlar på utställningar.

Hon var med om att  importera de första exemplaren  av Keeshond till Sverige 1949 tillsammans med en god vän och sedan dess  fanns det så länge gården drevs av min far, alltid en 'Kees' som gårdsvar på Slättäng. 

mor-med-lakelandterrier-keeshond.jpg

Hon importerade också de första exen av 'Tibbar', Tibetanska terrier, till Sverige. Men hennes stora intresse var Lakelandterrier.

Hon var en omtyckt utställningsdomare för Terrierraserna. Senare dömde hon även Spetshundsgruppen och Stora Sällskapshundar. 

Hennas hälsa försökte emellanåt sätta käppar i hjulen för hennes aktiva hundintresse, men hon kom alltid tillbaka igen, med ny energi och nya hundar.

1986 dog min Far och Mamma fick åter ordna andra hem för de flesta av sina hundar och lämna sitt kära Slättäng. Flytten gick till mor-trimmar-mally.jpgNorregård, där där hon blev närmsta granne med mig.

Och naturligtvis fortsatte vi då tillsammans uppfödningen av Slättängs Lakelandterrier.

 

1990 blev jag delägare i Slättängs kennel och 1995 överläts kenneln helt på mig.

Mamma dog 1999.

Jag och mina hundar( då tre stycken, Mums, Ulle  och Pixie,) flyttade 2005 från Norregård till Yngsjö.

Jag är ensamstående pensionär, bor i villa  i ett härligt område i skogen i Yngsjö, med härliga bad på sommaren och finaste skogspromenader året om.

Numera är aktiviteten inte så stor i Slättängs Kennel. Enda hunden som för närvarande finns i kenneln är Gurli, Pliris Clever Girl, drygt 4 år, glad, positiv, trevlig och vacker.  Hon hade en fantastiskt fin och trevlig valpkull på 4 valpar under vintern 2009 - 10  och jag hoppas att det inte var den sista innan Slättängs Kennel kommer att upphöra med sin verksamhet.bild-378.jpg

Sedan november -11 har kenneln utökats med en yngling från Kennel Terrax i Skivarp, Terrax Elvis Presley, kallad Visse. Vad det kommer att innebära för aktiviteten inom Slättängs Kennel är ännu helt ovisst

Tyvärr var jag tvungen att göra mig av med Visse, på grund av att Gurli hade svårt att acceptera honom som en medlem i familjen. Han lämnade oss i november 2012, efter precis ett år. Sorgligt!

I oktober 2913 var Gurli tvungen att kastreras på grund av cystor och grava förändringar på livmodern.  Även det en stor besvikelse för mig och troligen slutet för Slättängs Kennel!

 

 

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)