Om Rasen

bild-497.jpg 

Kortfattad information om Lakelandterrier.

 

En liten glad, positiv och aktiv hund med massor av energi och humor. Passar bäst i en likartad familj och utmärkt i barnfamilj.

Trivs ej med att lämnas ensam långa tider. Vill deltaga i allt som händer och är nyfiken på allt, och full av bus i hela sitt liv. Har vanligtvis lätt att anpassa sig till nya miljöer och omgivningar.

Trivs med de flesta aktiviteter t.ex. skogspromenader, lydnadsträning, agility, mm. Kan ha lätt för att hetsa upp sig under vilda lekar och i stimmiga situationer.

Är självständig och ganska envis och behöver därför tålmodig konsekvens och vänlig bestämdhet i sin uppfostran. Och någon hundvana är önskvärd hos ägarfamiljen.

Rasen är ursprungligen framtagen för grytjakt och jaktinstinkten kan lätt väckas.

Mycket tillgiven familjen och vänlig mot alla, men oftast inte en knähund. Trots sin ringa storlek har den ibland ett dominant drag och kan uppträda aggressivt mot andra hundar oavsett storlek och passar sällan i större hundflockar.

Pälsen behöver plockas av/ trimmas minst 3-4 ggr per år och dessemellan genomkamning ett par gånger per vecka. Inför hundutställning behövs en mer omfattande pälsvård. Man bör ej låta pälsen klippas. Den förlorar då sin färg och sin sträva vatten- och smutsavstötande struktur.

Rasen är genomgående sund och frisk och innefattas inte i något SKK:s hälsoprogram.

Lakelandterriern är en härlig hund i vars sällskap man aldrig har tråkigt.

 bild-011.jpg

 

 

 

 

 

För ytterligare information om rasen, samt rasstandarden gå in på  Nordiska Lakelandringens hemsida: www.lakelandringen.se

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)