NYTT

 

/samlingsbild.jpg

 

 

020.jpg

 

31.10 2013  Det blir inga fler valpar efter Gurli.

Gurli opererades måndagen den 28.10 på Hässleholms Djursjukhus,  då man kastrerade henne på grund av hormonella förändringar på livmodern. Det är så sorgligt! Jag som hade hoppats på en fin valpkull efter henne under detta året. Nu är hon trött och håglös med krage och sår på sin mage. Se mer på Gurlis sida

 

 28.09 2013  Äntligen går det att uppdatera igen.

Sedan början på året har jag haft något oförklarligt problem med min dator som gjort att jag inte kunnat uppdatera min hemsida. Men nu är det ordnat, och jag skall bara försöka komma ihåg hur det gick till att hantera sidan.

En del saker har hänt och allt har väl inte varit positivt.

I februari fick Berit och jag åka upp till Linköping för att där möta Visse för att hämta hem honom till Skåne igen. Det fungerade inte så bra i Uppsala. Se mer på Visses Sida.

Under 2013 fyllde också Slättängs Kennel 75 år.

1.04 1938 fick mamma kennelnamnet Kennel av Slättäng godkänt av FCI (det ändrades senare till Slättängs Kennel). Det är helt fantastiskt att läsa igenom de anteckningar hon fört under åren. Hon har bokfört det mesta. Hundarnas hästamning, antal valpningar och valpar, utställningresultat, antal importer, parningar, m.m.

Min tanke var att ta en kull valpar på Gurli under året som ett avslut på Slättängs Kennel, men det blev inget. Se mer på Gurlis Sida.

 21.12 2012 God Jul och Gott Nytt År

Snön faller utanför fönstret och vi ser ut att få en vit jul i år! Gurli känner sig ganska nöjd med livet och att vara ensamhund igen. Hennes leksaker kan vara framme när som helst och hon är glad och skojfrisk. Jag saknar fortfarande Visse, men vet att han är älskad och har det jättebra. Så vi skall nog få en skön och fridefull jul och önskar alla detsamma.

julhalsn-redigerad-1.jpg

10.11 2012  Visse har lämnat oss.

Sent i torsdags kväll kom Kristina  från Uppsala för att hämta Visse. Förhållandet mellan Visse och Gurli hade under hösten inte blivit bättre och det var jobbigt för mig att alltid vara lite på vakt för att det inte skulle bli bråk. Ofta var det inga problem, men plötsligt kunde Gurli få för sig att han uppförde sig otrevligt och att han behövde en ordentlig tillsägelse. Och det var därför mycket få saker vi kunde göra tillsammans utan bråk.  Dessutom var hon mycket avundsjuk. jag fick inte leka med honom eller kela med honom om hon fanns i närheten Så jag beslöt att för allas vårt bästa var lösningen att han skulle omplaceras. Och nu är han borta! Så oändligt sorgligt!

Jag önskar honom ett roligt och aktivt liv, och det tror jag att han får hos Kristina i Uppsala. På samma gång får ju Gurli tillgång till sina egna leksaker och samvaron med mig och jag kan åter slappna av och vara en avspänd matte. Men jag kan inte förstå varför det inte blev så bra som jag tänkt. 

7.7 2012 Inoff. utställning.visse-10man.jpg

Visse deltog i sin första utställning (inoff) 1 juli på Tollarps Brukhundsklubb som junior. Han var givetvis ensam i sin ras. Han uppförde sig ganska väl och ställde upp sig fint i ringen, på grund av sin nyfikenhet. Han ville ju ha koll på allt som hände runt omkring. Det blev därför inte helt bra när han skulle visa sina rörelser, men domaren fick en glimt av att de egentligen är riktigt bra. Han fick en bra bedömnig, HP och således BIR.  Helt klart måste vi träna att vistas i miljöer med lite mer aktion än det är i Ynsjöskogen.

Ett par dagar innan utställningen hade vi besök Doris, Gurlis numera 2½ åriga dotter,som kom med sin matte Åsa. Det var jätteroligt att se Doris igen, senast var när hon var 8 veckor. Hon var en mycket kär,trevlig och söt hund, just nu rejält nedtrimmad på både nos- och ben-hår. Gurli tyckte hon verkade välartad och Visse tyckte hon var kul och de hade roligt tillsammans.

doris-pa-besok.jpg

2.5 2012  Visse 9 månader.

var-12-012.jpgVisse är nu stor gosse! Lite tonårstrotsig ibland, men vanligtvis glad och positiv. Går nu i nybörjarklass och lär sig vissa saker men är inte intresserad av all lärdom. Att gå fint i koppel är inte roligt. Men det är upphetsande kul med kompisarna på kursen. Då är det svårt att koncentrera sig på vad matte säger.

Andra roliga saker är att se på hundprogram i TV. 'Mannen som pratar med hundar' är favoritprogrammet.

Och allra roligast är att busa med Gurli, den absoluta favoriten i världen. Men hon är inte alltid intresserad av lek.

      

  morgonlek-003.jpg var-12-007.jpg

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26.2 2012  Ringdebut! visse-pa-valputstallning-010.jpg

 Igår gjorde Visse sin debut i utställningsringen, på valputställningen i Hässleholm, med Berit som handler. Han skötte sig utmärkt, med Berits hjälp. Han var fortfarande valpig i frisyren, men fick första pris med HP och BIR och en fin och positiv bedömning. Jag fick vara stolt åskådare.

Och då fick Visse åter flytta hem till oss i Yngsjö.  

11.2 2012  Tråkigheter!

Den 2 januari hände det som inte får hända! Jag föll i trädgården och bröt fotleden när jag var ute med hundarna för nattningsritualer. Till akuten med ambulans, var tvungen att opereras och fick ligga kvar i 4 dagar. Ren fasa när man har två hundar hemma, varav en 5 månaders valp. Så olycklig jag var innan jag fick tag i räddande änglar. Dels Berit, Visses uppfödare som samma dag åkte och hämtade Visse och dels min syster som såg till att Gurli fick promenader, mat, lite sällskap och trädgårdvistelse medan hon väntade på mig. Nu har det snart gått 6 veckor och det börjar kännas lite bättre. Får belasta benet så smått och skall på tisdag bli av med gipset. Visse har varit och hälsat på några gånger. Han längtar nog inte efter oss, han har det härligt tillsammans med mor, halvbror och gamla familj. Jag längtar efter honom, men jag tror Gurli nog tycker att han likaväl kunde bli borta.

2.1 2012  Visse stannar i Slättängs Kennel

visse-berit.jpg

Nu har vi bestämt att Visse skall stanna hos oss. Det blir som en julklapp till mig och Gurli! Vi har båda lika trevligt med honom. Gurli busar och leker med honom och jag försöker trimma hans ganska omöjliga päls och försöker att lära honom viktiga saker för att klara livet hos oss. Han är mycket kär och ganska begåvad!

Gammelmatte Berit var på besök just efter jul för att se hur Visse hade utvecklats och att han hade det bra och trivdes. Hon var nöjd och hjälpte till med lite pälsvård.

 

 23.12 2011 God jul

ccf20111220-00000.jpg

4.12 2011  Visse

Elvis har nu blivit Visse, och har anpassat sig mycket väl till livet i Yngsjö med Gurli och mig. Gurli leker gärna med honom, både lugnt inomhus och vildare utomhus. Han är väldigt bra på att gå till dörren när han behöver gå ut och händer det en olycka är det mest för att jag inte är tillräckligt uppmärksam. Han sover i sin bur vid sidan av min säng, numera hela natten tills vid 6-tiden. Han är jättetrevlig och samarbetsvillig i det mesta. Men han är terrierskt envis när han inte vill. För tillfället är det  koppelträning han inte gillar. Han är en himla kär liten hund. hosten-11-063.jpg

3.11 2011 Terrax Elvis Presley 

Igår åkte jag ned till Axelssons för att hämta hem Elvis Presley en av de fyra valparna. De har nu hunnit bli 3 månader och tanken är att jag skall vara fostermor under en tid framöver. Jag har ju både plats och tid för en hund till och Gurli kan behöva lite sällskap. Han verkar väldigt snäll och lätthanterlig. Inget gnäll och inget bråk. Han har utan protester gått med på allt jag förslagit. Gurli håller sig dock lite på sin kant hittills och tycker att han är lite onödig.

Sommar 2011

Sommaren försvann i ett huj. Vi var lite besvikna och hade lite tråkigt till att börja med, men gjorde sedan e n jättetrevlig resa genom södra delen av Sverigeför att hälsa på vänner och samordnade det med en utställningsdag i Ransäter. Började i Halland med en övernattning och gamla goda vänner. Vidare till Ann-Marie i Nilsby, där vi samlades en del Lakelandutställare och hade jättetrevliga dagar. Gurli ställdes ut första dagen för Cindy, fick en fin bedömning med  Excellent och CK och 4 i BTkl. Vi var nöjda! Nästa dag var vi bara åskådare  men på kvällen samlades alla Lakelandutställarna hos Ann-Marie för mat och prat och hade en genomtrevlig kväll.

a66c5198-p73005561.jpg

Sedan äkte Gurli och jag vidare och hade några jättetrevliga dagar hos vänner vid kusten utanför Norrtälje. Vi var borta i nästan 10 dagar och hade högsommarväder hela tiden. En fin semesterresa!

08.06 2011  Trivselgruppen har börjat för säsongen.

Idag hade vi uppvisning på ett äldreboende. Det var härligt väder och en lyckad tillställning med kaffe trädgården och alla hundarna var samarbetsvilliga och klappvänliga.

19.04 2011  Det blir inga valpar.

Idag åkte vi för ultraljud till veterinären i Kristianstad. Och det fanns inga fosterblåsor. Jag är jättebesviken, vad Gurli tycker har hon tigit med.

 23.03 2011  Asti har varit på besök.dsc-0259.jpg

Tycke uppstod och dansen gick. Asti fick stanna över natten. Han var inte så erfaren, men vi hoppas att det blir en valpkull. Han var en mycket trevlig bekantskap.

 05.03 2011   Gurli börjar löpa!

Det vore kul med en kull valpar i sommar. Gurli var ju en utmärkt mor, som trivdes med sina valpar. Jag kollade i höstas upp en hanhund, som var efter Ulle och Lakies Ready Steady Go, som skulle passa. Han heter Asterix,  bor i Tomelilla och både verkade trevlig och såg trevlig ut.

  

         

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)