Mina Hundar/Yuppies Sida

1991 reste mamma och jag till England för att se på hundar och ev. köpa en ung Lakelandterrierhanhund.    Vi hade kommit överens om att inte köpa en valp, utan försöka hitta en ung hane som redan var så utvecklad att man kunde se att han hade förutsättningar att bli en vacker och rastypisk hund och vara till god nytta för oss i aveln yuppie-3-man.jpg

Vi besökte bl.a. Kennel Hilane. som hade en jättefin kull 6-veckors valpar, och jag hör till min förvåning (jag var då delägare i Slättängs kennel) plötsligt Mamma säga att vi gärna ville köpa den ena hanvalpen. Jag blev något häpen, med tanke på vår tidigare överenskommelse, men valpen var bedårande.

Vi kallade honom Yuppie, Mammas lilla Impulsköp, och han var oss till stor förnöjelse från den dagen han anlände med flyg vid 11-veckors ålder. Han hade ett enastående trevligt temperament, glad, samarbetsvillig, rolig och med en stor portion humor.

Han hade många goda egenskaper, trots att han blev en aning stor och han tog sina certifikat som han skulle och blev Svensk Champion 20.2 1994 i Malmö.

bild-434.jpg

Han blev far till 15 barn , varav ett flertal certifikatvinnare och tre champions och han fick 24 barnbarn. Och Gurli är hans barnbarnbarnbarns barn.

 

På bilden till vänster deltar han i NLR:s klubbutställning, i veteranklass, 10 år gammal, fortfarande still going strong och med glimten i ögat.

bild-412.jpg

 

 

Han blev knappt 13 år och såg ut så här i slutet av sina levnadsdagar.

Han var en otroligt kär, personlig och trevlig hund, som gick bra ihop med de flesta andra hundar.

En sann "English Gentleman" var han, i hela sitt liv, och mycket älskad och omtyckt, såväl av Mamma och mig, som av  våra övriga hundar.

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)