Mina Hundar/Ulles Sida

Ulle föddes på Norregård som enda hane med tre systrar. ulle-i-fonstret.jpg

Två tikar och en hanvalp var tingade och jag gladdes åt att det skulle finnas en tik att behålla för kenneln. Men inom 2 dagar dog den ena tiken och hanvalpen blev sjuk och rosslig och det tog tid för honom att komma ifatt de två välmående tikarna i storlek och aktivitet. Den tilltänkta hanhundsköparen hoppade därför av och Ulle kom att stanna i kenneln. Och det var lyckosamt. Han blev en härlig hanhund.

Han var länge liten och ynklig, men utvecklades till en både klok och vacker hanhund, mycket typisk både mentalt och exteriört.

Under sina ungdomsår var han en ganska egensinnig, bångstyrig och lite mallig hanhund, full av bus och upptåg, men som vanligt med denna rasen, blev han  klokare och mer samarbetsvillig med åren.

bild-490.jpg

Han deltog i ett antal kurser på Tollarps Brukhundsklubb och det gick så småningom riktigt bra och han ingick senare även i Trivselgruppen tillsammans med Mums, sin mamma.

Ulle ställdes ut ett flertal gånger och han fick sitt svenska Championat efter sina första tre officiella utställningar.

Han tävlade ofta mot sin stilige far, Terrax Coola Calle, som i stort var oslagen under sin utställningskarriär, och senare även mot sin son Checkpoint Scene Stealer.

Han fick 18 avkommor, fördelat på fem kullar och blev farfar till 10 hundar.

Han var glad, vacker och frisk i största delen av sitt liv, men drabbades av tandlossning redan vid 6 års ålder och kunde därför aldrig ställas ut i veteranklass, vilket jag hade sett framemot. Vid 11-årsåldern fick han också testikeltumör och blev därför kastrerad.

 Han blev bara drygt 12 år och efterlämnade ett stort tomrum.

  

tex-ulle-calle.jpg

 

 

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)