Mina Hundar/Minis sida

mini-som-ung.jpg

Mini  var min  första egna hund, som  jag fick av mamma när jag flyttade till  en fin lägenhet på min systers och svågers hästgård, Norregård, 1985. Här fanns fanns inhägnad trädgård och var ett perfekt  ställe att ha hund och jag byggde en liten hundgård som jag kunde använda när det behövdes.

Mini var 5 månader när hon kom till mig. Hon var en söt, glad och busig liten valp, och ett härligt sällskap. Hon var också ganska envis. Jag hade t.ex. bestämt mig för att hon skulle sova i köket, men efter att fått min nattsömn störd i mer än 2 veckor av att hon propsade på att få gå ut ett par gånger i nattens mörker, fick hon sova på min säng och sov därefter  hela nätterna. Jag tror hon hade tänkt ut det så.

Hon hade ingen framgång på Brukhundsklubben. Hon blev faktiskt ombedd att sluta på sin första vardagslydnadskurs, eftersom hon bl.a. vid platsliggande lyckades få de flesta av kurshundarna att rusa upp från sina platser och busa runt. Vi gick om kursen, men lyckades inte speciellt bra då heller.

Mini var inte utställd så många gånger, hon fick ett par CK, men inga Cert. Hon var en bra Lakelandterrier, och hade framförallt ett mycket typiskt huvud och uttryck.

Inte heller i aveln var hon särskilt framgångsrik. Hon fick två valpkullar med vardera 2 valpar, varav en dog i vardera kullen. Förlossningarna var inte särskilt besvärliga, men Mini fick eklampsi och mådde dåligt efteråt. mini.jpg

I den andra kullen var en tik överlevaren, Slättängs Mitt-i-Prick, mycket söt, liten och feminin. Hon placerades hos fodervärd och fick senare en fin kull valpar, varav vi behöll  Mums, Slättängs Ratataa. Så Mini är verkligen anmodern till min del av Slättängs kennel.  D.v.s., Mini var mormors mormors mor till Gurli.

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)