Mina Hundar/Gurlis Sida

Gurli 10 veckorJag hämtade Gurli hos Åsa och Pär i Linköping i februari -07,när hon var 9 veckor. Hon var otroligt söt och charmerande, när vi i snöoväder åkte tåg genom södra Sverige. Hon uppförde sig som en klok vuxen hund under alla våra timmar på tåget.

Hemma i Yngsjö väntade Ulle som då var 10 år. Han tog väl emot oss och Gurli lärde sig fort att han inte var en lekkamrat utan mera en läromästare som visade hur saker och ting fungerade i det nya hemmet.

Gurli anpassade sig fort hos oss, och har varit ett enastående roligt sällskap för oss. 

Under åren som gått Gurli och jag gått några kurser i vardagslydnad. Väldigt roligt med de andra hundarna, tyckte Gurli, inte fullt lika kul att lyda alla order. Men sedan Ulle blev för trött att deltaga i vår uppvisningsgrupp, har Gurli fått gå in i hans ställe, vilket hon lyckats bra med. Under sommaren är vi ett gäng från Tollarps Brukhundsklubb, som hälsar på och gör en enkel uppvisning på äldreboenden och liknande. Det är mycket uppskattat.

bild-007.jpg

 Gurli har också blivit svensk utställningschampion. Hon tog sitt tredje certifikat i september 2010 på utställningen på Sofiero. Hon gillar att vara i hädelsenas centrum.

I oktober 2009 genomgick hon MH - test i Bjuv.

 

 

bild-1572.jpg

 

Gurli parades 25.09 -09 med Lakeridge Crackerjack, en genomtrevlig gosse, även han röd, ägare Carina Thörnwall, Blentarp.   

 

 bild-216.jpg

Hon valpade 25. 11 -09.  En fin kull på 4, (3 + 1), Söta, glada och busiga Lakelandvalpar, som förgyllde midvintermörkret för både Gurli och och mig.

bild-1213.jpg

Alla valparna lämnade oss så småningom, den sista först vid nästan 6 månaders ålder, och de lever nu sina liv i egna familjer.

Eftersom kenneln fyllde 75 år 2013 tänkte jag låta Gurli få en sista valpkull som avslut.

Hon löpte som förväntat i slutet av februari och parades av Asterix den 6 mars. Under vecka 4 - 6 var jag ganska säker på att hon var dräktig, men sedan tog det slut. Det blev inget och var en stor besvikelse för mig. Gurli uttalade sig inte!

 midsommartid-009.jpg

Men det kanske gives ytterligare en chans......

Men icke....!!!

Gurli fick livmoder och äggstockar bortopererade 28.10 2013.

Hon trasslade med sin löpning under hösten och jag gick slutligen till veterinären och fick henne undersökt och det visade sig att hon hade stora förändringar på livmodern och ett flertal cystor, så för att hon inte skulle bli sjuk borde livmodern snarast avlägsnas. Och nu är det gjort!

Så hon fick aldrig sin andra kull valpar!

 

 

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)