Mina Hundar/ Mums' Sida

bild-672.jpg

Mums föddes på djursjukhuset i Hässleholm tillsammans med 4 syskon, efter en långdragen och besvärlig förlossning. Men som tur var behövdes inget kejsarsnitt. och jag kunde hämta hem en trött Mitti (Slättängs Mitt i Prick, fodervärdshund) och hennes fem valpar 3 + 2 efter ca 10 timmar på kliniken.

Alla valparna var friska och starka och fick egna familjer och lilla Mums stannade kvar i Kenneln och fostrades av mormor Mini, gammelmoster Mally och pappa Yuppie. Och det lyckades de bra med, för hon blev en helt förtjusande liten personlighet.bild-671.jpg

Några kurser på brukhundsklubben gick hon och klarade bra, roligast var agility. Hon deltog också senare i Trivselgruppen med uppvisningar.

I utställningsringen gick det  också bra. Hon var inte så road av att visa upp sig, men hon hade de typiska attributen för en Lakelandterrier och erhöll sitt Championat utan problem.

Mums fick sammanlagt 10 valpar, fördelade på 3 kullar, 2 hanvalpar och 8 tikvalpar. Hon var en duktig mor som valpade lätt och tyckte det var roligt att vara mamma och busa med sina ungar.  mums-med-u-valpar.jpg

Hennes valpar blev både trevliga och vackra. 4 av dem blev champion och ytterligare 3 tog ett eller två certifikat. Hennes son Slättängs Ultimatum (Ulle) stannade hos oss och förde linjen vidare.

Hon blev som vuxen flockledaren i kenneln, som vänligt men bestämt satte gränser om vad som var tillåtet. Det var roligt att se hur hon med en blick, eller en nästan omärklig lyftning av överläppen, fick de andra hundarna att fort förstå att detta inte var lämpligt beteende. Detta gick hem hos både hennes skojfriskre far och hennes lite bångstyrige son. Hon behövde nästan aldrig ta i med hårdhandskarna.

Hon var mycket social, glad och vänlig och Mamma kallade henne ÄnglaMildaAlleGoda. Varifrån Mamma fick detta vet jag inte men det var mycket passande.

Mums fick en tumör på livmodern vid 11 års ålder, och fick då kastreras. För övrigt var hon frisk

Hon blev 13½ år.

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)